Žičara od Kotora do Cetinja biće najduža na svetu

Službeni list Crne Gore objavio je danas međunarodni tender za izgradnju žičare od Kotora do Lovćena i Cetinja, koja će biti najduža na svetu, a ponude se mogu slati do 5. oktobra.
Žičaru, dugu 14,7 kilometara, delom će finansirati Evropska banka za obnovu i razvoj, a projekat će biti realizovan za 10 meseci do godinu dana, najavljeno je iz Gradske skupštine Cetinja.
 
Od Kotora do Cetinja, žičarom će moći da se stigne za 43 minuta. Žičara će imati dve polazne i dve međustanice.
 
Kotorsko-cetinjska žičara će se graditi po modelu privatno-javnog partnerstva, najavio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.
 
O povezivanju Kotora i Cetinja žičarom razmišljalo se veoma davno. Austrougarska je tokom Prvog svetskog rata, kada je okupirala ovo područje, izgradila žičaru, ali je ona kasnije srušena.
  • Fruška

    05.08.2016 10:52
    I mi smo imali žičaru na Fruškoj gori, pa je i ona kasnije srušena.
    Ponekad se pitam da li Balkan ide napred ili nazad...
  • puno srece

    05.08.2016 00:03
    Puno srece pri voznji crnogorskom zicarom.
  • Zare

    04.08.2016 21:51
    Sjajan podatak. Austrougarska izgradila žičaru ali neko je "pametan" srušio. Sad desetlećima kasnije se ponovo gradi. Malo kasnimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin