Kradu podatke kroz kvizove na Fejsbuku

Nedavno je otkriveno da je grupa hakera koristila kvizove na Fejsbuku kako bi krala lične podatke korisnika.
Kradu podatke kroz kvizove na Fejsbuku
Foto: Pixabay
Većina zaraženih kvizova poslužila je da bi hakeri prikupili podatke i potom ih prodali dalje. No, jedan manji deo bio je zaražen malverom koji je mogao napraviti više štete.
 
Stručnjaci upozoravaju da kroz kvizove korisnici daju mnoštvo informacija koje se posle mogu iskoristiti protiv njih ili se mogu navesti da kliknu na zaraženi link. Ističu kako to ne znači da bi korisnici u potpunosti trebalo da prestanu s rešavanjem zabavnih kvizova, već da bi trebalo da budu posebno oprezni kad to čine.
 
Ne bi smeli ići na objave svojih prijatelja koje zvuče previše senzacionalistički ili odudaraju od uobičajenog načina komunikacije. Linkove bi trebalo da otvaraju u posebnom prozoru, ne u onom u kojem su ulogovani na Fejsbuku.
 
Treba izbegavati upisivanje imejl adrese i lozinke koja se koristi za prijavu na Fejsbuk, ali i za prijave na druge servise.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin