Preprodavali mazut iz potonulog tankera

Uhapšeni su kapetan i glavni mehaničar broda koji je posle potonuća tankera učestvovao u prikupljanju izlivenog mazuta kojim je zagadjena obala kod Atine.
Ministarstvo trgovačke mornarice je danas objavilo da su njih dvojica uhapšena zbog preprodaje goriva.
 
Njihov tanker, "Laseja", uz pomoć ronilaca, prepumpavao je mazut iz malog tankera koji je potonuo 10. septembra dok je bio usidren u blizini glavne grčke luke Pirej. Tanker je bio natovaren sa 2.200 tona mazuta i 370 tona brodskog ulja.
 
Mazut i ulje su se od ostrva Salamina, gde je tanker potonuo iz još nepoznatih razloga, proširili na desetine kiliometara atinske obale i plaža.
 
"Stanje mora i plaža konstantno se poboljšava", rekao je zamenik ministra trgovačke mornarice Nektarios Santorinios i procenio da će najveći deo mazuta i ulja biti uklonjen u narednih 20 do 30 dana, a da će se pre toga završiti ispumpavanje goriva iz potonulog broda.
 
Svetski fond za prirodu (WWF) tužio je Grčku zbog ugrožavanja morskih životinja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin