Otvorena telefonska linija na kojoj žene mogu da viču i izbace bes

Telefonska linija projekta nazvanog "For A Bad Time Call", koji je nedavno pokrenut u Americi, ohrabruje žene širom sveta da anonimno izbace bes i ljutnju iz sebe pozivom na njihov broj.
Otvorena telefonska linija na kojoj žene mogu da viču i izbace bes
Foto: Pixabay
"Pozovite nas samo kako biste se izgalamili ili ukoliko imate potrebu da izbacite bes iz sebe jer ste umorni od mirnog objašnjavanja vaših prava "gluvima"", navode organizatori projekta uz objašnjenje kako misle da je ženski bes potcenjen, koristan i produktivan.
 
Autorka projekta "For A Bad Time Call" En Džakonet rekla je za "Verge" kako se ženski bes često zanemaruje. Umesto odbacivanja takvih emocija, ona kroz svoj projekat želi da pruži ženama katarzu i validaciju.
 
Džakonet, koja radi u izdavaštvu, pokrenula je telefonsku liniju krajem novembra s njenom prijateljicom, radio producentkinjom Kler Rot. Svaki poziv se snima, a njih dve biraju one najbolje za radio emisiju. Svake sedmice ih poziva na desetine nezadovoljnih žena koje imaju potrebu da se izgalame iz različitih razloga. 
 
U tri emisije, žene su vrištale na dostavljača pice koji ih je pitao da li žive same, zbog borbe s majčinstvom i bolnim raskidom, a jedna žena je vrištala zbog pogrešne ambalaže piletine.
 
Pretpostavlja se kako je projekat "For A Bad Time Call" odgovor na talas optužbi o seksualnim napadima proteklih sedmica, prenose američki mediji. Žene nikada pre nisu više pričale o seksualnim zlostavljanjima i uznemiravanjima. 
 
Međutim, Džekonet i Rot tvrde kako su više od godinu dana razvijale projekat i kako seksualni napadi nisu jedina problematika kojom žele da se bave. Iako, priznaju njih dve, najveći broj poziva koje primaju se odnosi na seksualna uznemiravanja.
  • Zivan

    19.12.2017 13:58
    Ovo bi kod nas bilo u frekventnoj upotrebi...
  • Deda

    19.12.2017 12:07
    Sjajno, da me malo odmene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin