Izraelski ministar pozvao na molitve za kišu

Ministar poljoprivrede Izraela Uri Arijel je u saopštenju objavljenom na Fejsbuku pozvao na "molitve za kišu" koje bi počele u četvrtak ispred Zida plača u Jerusalimu jer se očekuje da i ova zima u Izraelu bude sušna.
Izraelski ministar pozvao na molitve za kišu
Foto: Pixabay
U pozivu na kome su odštampani simboli Izraela, Ministarstva poljoprivrede, Verskog pokreta kibuca i Pokreta mošava (sela) navodi se da su molitve namenjene za poljoprivrednike i javnost.
 
"Uz pripreme za godinu suše i zarad kiše, molitva će se održati na inicijativu ministra poljoprivrede Urija Arijela na trgu ispred Zapadnog zida (Zida plača)", navodi se u saopštenju.
 
Ministar je "objasnio" svoje rešenje za sušu, rekavši da poziva čitavu javnost da "učestvuje u molitvama koje se poklapaju sa danom posta u jevrejskom kalendaru i da ponesu kišobrane što će zajedno otvoriti vrata raja". Molitvi će se pridružiti glavni rabini Izraela, kao i rabin zadužen za Zid plača, predsedavajući Udruženja izraelskih farmera i generalni sekretar Pokreta mošava.
 
Meteorološka služba objavila je da će i ova zima u Izraelu biti sušna. Kako je navedeno, 64,7 posto je mogućnosti za nedovoljne padavine u decembru, januaru i februaru, a to su glavni kišni meseci.
 
Galilejsko jezero, glavni izvor slatke vode u Izraelu, dostiglo je najniži nivo u poslednjih devet godina i najniži nivo za početak decembra u poslednjih 15 godina.
  • Dodola

    26.12.2017 21:17
    Baš su smešni ti rabini! Još malo, pa kao naši popovi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin