FOTO: Na bilbordima objavljuju imena i slike građana koji duguju državi

Jedan grad u Kini javno je osramotio stanovnike koji odbijaju da plate dugove, prikazujući njihove fotografije na bilbordima i u izveštajima državnih medija.
Imena i drugi lični podaci dužnika takođe su postavljeni na velikim LED ekranima iznad nekih od najprometnijih ulica Ksijana. Iz gradskog suda naveli su da je to način da podstaknu ljude koji su već bili obavešteni o svojim finansijskim obavezama da isplate taj novac.
 
Vlasti su počele da prikazuju slike dugova pre dva dana u 13 ksijanskih okruga. Glavni grad provincije ima više od osam miliona stanovnika, a informacije se prikazuju iznad najprometnije ulice.
 
 
Objavljeni su podaci za više od 400 ljudi nakon što oni nisu ispunili svoje zakonske obaveze. Njihova lica će biti prikazivana pet dana, sve do 26. decembra.
 
U ksijanskom sudu navode da će i u januaru biti objavljeni podaci o dužnicima. Lunan Džang, šef biroa suda u Ksijanu, rekao je lokalnom novinaru da će sud izreći i druge mere dužnicima, uključujući pritvor, novčane kazne i zabranu putovanja.
  • VV

    24.12.2017 14:20
    Naša država je dužna već 70 godina da vrati i plati otštetu građanima za nacionalizovanu imovinu plus nezakonito otete plate i penzije. Koliko bi tu trebalo bilborda sa likovima koji su još i na vlasti??
  • Serif Konjevic

    24.12.2017 09:50
    Koji horor s one strane razuma .
  • Xx

    24.12.2017 09:46
    Ne bi me cudilo da budu streljani .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin