Nemci zabranili mise za Praljka

Nemačka biskupija Rotenburg-Štutgart zvaničnim dopisom zabranila je hrvatskoj katoličkoj misiji koja deluje unutar te biskupije održavanje mise zadušnice ili bilo kakve druge vrste komemoracije za osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.
U dopisu, koji je potpisao katedralni kanonik Paul Hildebrand kaže se da nije na pastoralnim saradnicima, koji su u službi biskupije Rotenburg-Štutgart, da dovode u sumnju presudu Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu, prenosi index.hr.
 
Hildebrand upozorava tamošnju Hrvatsku katoličku misiju da u prostorijama hrvatskih katoličkih zajednica tim povodom ne održava nikakve komemoracije, niti mise. Takođe se izričito zabranjuje učešće u komemoracijama toga tipa.
  • NS

    28.12.2017 08:18
    @Branko
    U Nemačkoj, u Nemačkoj. Niko ne spominje Austriju!
  • Branko

    27.12.2017 19:52
    To je sada nesto novo jer su ranije sluzene mise za sve i svasta, ali je to valjda tolerisano, pa i podrzavano, sa opravdanjem da je to deo borbe protiv komunizma, kao na primer ustasko praznovanje u Blajburgu u Austriji. pa mi ovo izgleda mnogo licemerno, a i siledzijski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin