Beč od novogodišnjih jelki dobija struju i grejanje

Novogodišnje jelke koje ukrašavaju domove u austrijskoj prestonici posle praznika koriste se za proizvodnju struje i toplotne energije, a do sada je u te svrhe iskorišćeno više od 2,5 miliona jelki, saopštilo je danas Predstavništvo Grada Beča u Beogradu.
Beč od novogodišnjih jelki dobija struju i grejanje
Foto: Pixabay
U Beču je posle prošlih novogodišnjih praznika spaljeno oko 500 tona, odnosno 160.000 jelki.
 
To je bilo dovoljno da se 975 domaćinstava mesec dana snabdeva strujom i 2.280 domaćinstava toplotnom energijom.
 
Stanovnici Beča od danas do 14. januara imaju na raspolaganju 530 javnih sabirnih mesta za predaju novogodišnjih jelki. Jelke se mogu predati i na mestima za odlaganje otpada.
 
Od početka sakupljanja iskorišćenih jelki 1990. godine u Beču je predato 11.200 tona, odnosno više od 2,5 miliona jelki.
  • Kaya

    28.12.2017 09:32
    Održiv odnos prema otpadu. I kod nas se ukrašavaju prave jelke i bacaju pored kontejnera, pošto u centralnom grejanju počnu brzo da se suše. A nisu samo jelke u pitanju, sav otpad se razbacuje, a samo sekundarci gnjuraju po kontejnerima i vrše separaciju! Treba da postoje kontejneri za različite vrste otpada, da sve oko njih bude čisto i uredno i da niko ne razbacuje đubre tražeći svoju sirovinu!
  • Sremac

    28.12.2017 08:53
    Naslov
    Šta znači naslov, svaka čast. Zamislite da je naslov bio onakav kakv je trebao da bude. EKOLOŠKA KATASTROFA - BEČ SPALJUJE 160.000 NOVOGODIŠNJIH JELKI. Ali to nije u duhu sa evropskim vrednostima.
  • Novosadjanka

    27.12.2017 23:21
    Vienna... obozavam te. Svaki put sve vise. Bravo. Svaka cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin