Na Ohridu se nadaju turistima iz Srbije (foto)

Usred ovogodišnje letnje turističke sezone, hotelski i drugi smeštajni kapaciteti na Ohridu, najslabije su popunjeni u proteklih 10 godina.

Usred ovogodišnje letnje turističke sezone, hotelski i drugi smeštajni kapaciteti na Ohridu, najslabije su popunjeni u proteklih 10 godina.

Srpski turisti nisu izostali ni ove godine, ali ih je manje nego prošle godine. Međutim, nade da će gosti iz Srbije spasiti sezonu, nisu izgubljene.

Proteklog vikenda U Ohridu je boravilo jedva nešto više od desetak hiljada, mahom domaćih gostiju, što se smatra izuzetno slabim bilansom, lošijim čak i u odnosu na ratne godine. Varljivu sliku o pravoj posećenosti Ohrida stvaraju vikend gosti iz Skoplja, Bitolja i drugih obližnjih gradova, koji tamo imaju stanove. Hotelski kapaciteti u najpoznatijem turističkom centru bivše jugoslovenske republike Makedonije su u julu popunjeni od 30 do 50 odsto, dok je stanje u privatnom smeštaju još gore, pišu "Novosti".

Predsednik tamošnje Hotelsko-turističke asocijacije Dončo Tanevski tvrdi da će ova sezona, sasvim izvesno, biti najslabija. On tvrdi da je za to najviše kriva loša saradnja državne i lokalne vlasti u Ohridu. Zbog pogoršanja vremenskih uslova, mnogo gostiju, među kojima je bilo i onih iz Srbije, skratili su boravak na Ohridskoj rivijeri, pa je slika loše turističke sezone postala još sumornija.

Cene smeštaja u Ohridu su ostale na nivou prošlogodišnjih, pa tako prenoćište u privatnom smeštaju košta od pet do 25, a u hotelima od 10 do 70 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja