Hoteli najskuplji na Kapriju

Italijansko ostrvo Kapri, mesto je s najskupljim smeštajem na svetu.
Italijansko ostrvo Kapri, mesto je s najskupljim smeštajem na svetu.

S rastom cena od sedam odsto, Kapri je nadmašio Monte Karlo, koji se na liderskom mestu u ovoj oblasti, nalazio prošle godine. U vrhu liste najskupljih hotela, nalazi se Ženeva, u kojoj je prosečna cena smeštaja dostigla 254 dolara, kao i Njujork, u kojem je zabeležen rast cena za 14 odsto u odnosu na prošlu godinu. Među 10 najskupljih gradova, našli su se i Dubrovnik, Venecija, Rio De Žaneiro, Pariz, Bali, London i Moskva.

Glavni grad Rusije našao se u društvu gradova s najskupljim smeštajem, iako su cene u proseku smanjene za osam odsto, a pojeftinjenja, od svetskih metropola, beleže i Budimpešta, Kopenhagen, Kankun, Atina, Tajpej i Dablin. Cene hotelskih soba značajno su opale u Rejkjaviku, za 18 odsto, a najviše u Abu Dabiju, gde je smeštaj u proseku jeftiniji za 46 odsto.  

Hotelski provajder Hotels.com  objavio je da je dvogodišnji indeks cena pokazao da je cena prosečne hotelske sobe danas na nižem nivou nego pre šest godina, ali da ima nagoveštaja da se ta stopa oporavlja.

  • Georg

    16.09.2010 18:17
    Baš me briga za poskupljenja i pojeftinjenja. Ja ću i dalje letovati u ulici Braće Jovandić u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja