Stjuardese traže pantalone

Stjuardese južnokorejske kompanije Asiana Airlines bune se zbog strogih pravila oblačenja i zahtevaju od šefova da im dozvole nošenje pantalona.
Stjuardese južnokorejske kompanije Asiana Airlines bune se zbog strogih pravila oblačenja i zahtevaju od šefova da im dozvole nošenje pantalona.

Njihova pobuna privukla je pažnju južnokorejske komisije za ljudska prava koja je preporučila kompaniji da im dozvoli nošenje pantalona. Iako su preporuke neobavezujuće, ovaj potez predstavlja malu pobedu tima od 3.400 stjuardesa.

Od prošle godine one traže da im kompanija omogući nešto opuštenije oblačenje, budući da im propisuje svaki detalj – od toga koliko šnala mogu da koriste, do dužine naušnica.

Asiana, međutim, tvrdi da pravilo o suknjama postoji zbog toga što ističe brend kompanije kao "koreanske lepote visoke klase". Estetski elementi su, prema njima, deo usluge i ključni deo konkurentnosti na tržištu. Ipak, kompanija kaže da će razmotriti i uključivanje pantalona u buduće uniforme, ali bez preciziranja datuma.

Asiana je jedini južnokorejski prevoznik koji ima pravilo da stjuardese ne nose pantalone. Iako nije zabranila određene frizure, sve stjuardese nose stroge punđe, jer ih na to teraju menadžeri i sistem evaluacije grupe u koji je uključen i izgled. Zahtevi za izgled stjuardesa staju na 10 gusto kucanih strana A4 formata, a tu stoji i zabrana nošenja naočara, obavezna upotreba pudera, propisi o dužini naučnica, pa čak i količina dozvoljenog ajlajnera.

Samo 200 muških članova posade ima dozvolu za nošenje naočara, dok je ženama to omogućeno tek u januaru ove godine.

  • Gillan

    09.02.2013 09:21
    Gazde i robovi...
    Uhvati nekog u finansijsko ropstvo i onda mozes da se izivljavas do mile volje.
    Secam se jednog poznatog butika u porti koji je manje vise zvrjao prazan. Gazda idiot nije dozvoljavao prodavacici da sedne 12 sati... Kao, nije dobro za posao da prodavacica izgleda besposlena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja