Pojedine aviokompanije iz Beograda letele sa premalo goriva

Pojedine lou kost kompanije sa beogradskog aerodroma letele su ka Londonu, Madridu i Amsterdamu sa količinama goriva ispod propisanog minimuma.

 

Pojedine lou kost kompanije sa beogradskog aerodroma letele su ka Londonu, Madridu i Amsterdamu sa količinama goriva ispod propisanog minimuma.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije pre dve nedelje je izdalo naredbu o vanrednoj proveri količine goriva s kojim letelice sleću u našu zemlju. Uvidom u dokumentaciju ustanovljeno da su pojedine avio-kompanije letele sa rezervoarom na rezervi.

U Direktoratu za "Blic" tvrde da taj problem nije detektovan u Srbiji, već u inostranstvu, ali da je njihova obaveza bila da sprovedu kontrolu i kod nas.

Postoji tačno propisana količina goriva koju letelica mora da ima u rezervoaru na određenoj liniji. U to je uračunata količina potrebna od polaznog odredišta do krajnje destinacije, na to se dodaje količina potrebna da se stigne do alternativnog aerodroma za sletanje.

  • TT

    15.04.2013 20:11
    poenta preleta
    jeste pozdrav SnSovskom mitingu, što mu je tradicija. On je dobar s nikolićem što govori o njemu.

    Naravno da nije dozvoljeno leteti iznad grada, ali ko je njemu kad šta rekao. Ne znam koja je minimalna visina, ali je svakako Daleko veća od onoga što on često radi.
    Da ima države, bio bi prizemljen odavno, milom ili silom. Time krši desetine propisa - izazivanje javne opasnosti, delo protiv javne bezbednosti, nisko letenje, uznemiravanje, kršenje reda i mira itd...

    члан 260 закона о ваз.саобраћају
    казном од 10-50.000дин казниће се физичко лице које:
    1) обавља саобраћај или лети изнад градова, насељених места и индустријских
    објеката испод висине утврђене прописом о класама ваздушног простора из члана 37.
    овог закона (члан 8. став 1);
  • Banana drzava

    15.04.2013 10:38
    Sramno je cutati o manijaku koji leti iznad centra grada. Pogotovo u vreme
    izuzetno velike koncenracije ljudi.
    Izgleda da nemamo ni novinare [da o tome pisu], ni gradsku/pkrainsku/republicku vlast [da brine o stanovnistvu], ...
  • Jova

    14.04.2013 15:17
    TT
    Dobro pitanje, TT. Stvarno, niko o tome ne piše, a onaj samo što nije zakačio krovove. Koliko znam, nije dozvoljeno leteti na toj visini. I koja je bila poenta tog leta: za ili protiv mitinga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja