Deset najbezbednijih avio-prevoznika

Internet stranica posvećena međunarodnom aviosaobraćaju, "AirlineRatings.com", objavila je listu 10 najbezbednijih avio-prevoznika za 2013. godinu.
Internet stranica posvećena međunarodnom avio-saobraćaju, "AirlineRatings.com", objavila je listu 10 najbezbednijih avio-prevoznika za 2013. godinu.

Na osnovu analize 448 aviokompanija, na vrhu liste "AirlineRatings.com", sa najvišom ocenom od sedam zvezdica za bezbednost, našla se australijska avio-kompanija Quantas, za kojom po abecednom redu slede:

- Air New Zealand
- All Nippon Airways
- Cathay Pacific Airways
- Emirates
- Etihad Airways
- Eva Air
- Royal Jordanian
- Singapore Airlines
- Virgin Atlantic

Ukupno 137 kompanija je dobilo najvišu ocenu, sedam zvezdica, ali je skoro njih 50 dobilo samo tri zvezdice ili manje.

"AirlineRatings.com" listu najbezbednijih avio-prevoznika sastavlja na osnovu godišnjih analiza sigurnosti letenja, koje se temelje na rezultatima revizija nadležnih vazduhoplovnih organa i agencija u civilnom aviosaobraćaju, nacionalnim revizijama pojedinih avio-prevoznika, te broju fatalnih nesreća.

  • Anonimus

    17.01.2014 23:35
    U je, kad sednem u DC10, sve mi toplo oko srca od udobnosti i sigurnosti, jos da podele neke ear plugs, bilo bi idealno...
  • Joker

    14.01.2014 10:05
    nepotpun članak
    Ako ste već objavili link 'AirlineRatings.com' mogli ste potrošiti minut-dva pa pronaći informaciju da je 'Air Serbia' 'dobila' 5/7 zvezdica za sigurnost i 4/7 za kvalitet ponude. sa tokm informacijom bi članak bio kompletan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja