FOTO: I lavovi mogu da budu kućni ljubimci

Jedna palestinska porodica u gradu Rafi, na jugu Pojasa Gaze, kupila je dva mladunčeta lava iz lokalnog zoo-vrta i sada ih drži kao kućne ljubimce.
Jedna palestinska porodica u gradu Rafi, na jugu Pojasa Gaze, kupila je dva mladunčeta lava iz lokalnog zoo-vrta i sada ih drži kao kućne ljubimce.

Lavići su stari dva i po meseca i igraju se sa unucima Saeda Eldina al Džamala, zaposlenog u Palestinskoj upravi, prenosi Tanjug. Iako su tako mali, lavovi već pojedu oko pola kilograma mesa dnevno. Al Džamal je rekao za AP da zna da će lavići jednog dana postati opasni i planira da ih uskoro stavi i kavez.

Većina životinja u Gazi doneta je na tu teritoriji kroz tunele za krijumčarenje, prokopane ispod granice s Egiptom. Poslednjih nekoliko nedelja lavići su u kući Al Džamala u izbegličkom kampu živeli kao članovi porodice. Četvoro male dece igra se sa njima po čitav dan. Al Džamal, između ostalog, planira da ih, kada poodrastu, iznajmljuje zabavnim parkovima i restoranima.

Neko mu je ponudio 9.000 dolara da kupi mlade lavove, kako tvrdi, ali nije obelodanio koliko je on platio zoo-vrtu koji je u finasijskim teškoćama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.