Kako da uživate u luku i ne smrduckate

Beli luk je zdrav, to svi znamo. Međutim, znamo i ko je u blizini konzumirao taj narodni lek, s obzirom na to da je miris belog luka veoma jak. Evo kako da uživate u belom luku i da ne smrduckate.
Beli luk je zdrav, to svi znamo. Međutim, znamo i ko je u blizini konzumirao taj narodni lek, s obzirom na to da je miris belog luka veoma jak. Evo kako da uživate u belom luku i da ne smrduckate.

Beli luk je najzdraviji u sirovom obliku, ali je tada i "najmirisniji". Međutim, ako napola očišćene čenove, do one tanane opne, ostavite u hladnoj vodi oko 10 minuta, a potom ih skroz oljuštite, nećete smrduckati.

Takav luk bukvalno popijte uz čašu vode, kao neku tabletu, na primer. Još bolje je ako luk popijete na prazan stomak, 45 minuta pre jela.

Bitno je da prilikom čišćenja ne koristite nož i da ne zasečete luk, kao i da čenovi budu sitni, dakle domaći, a ne oni uvozni koji su veoma krupni i nemoguće ih je progutati cele.

Kažu da je kao preventivu protiv mnogih bolesti, kao i za jačanje imuniteta, dovoljno uzimati čen belog luka dnevno. To ne mora da bude ujutru, već u bilo koje doba dana.
  • Vlada

    26.02.2015 21:17
    Lako ćemo za miris luka, ali šta ćemo sa svim ovim prekodrinskim Bokanima koji su nam zasmrdeli ceo grad?
  • Sofija

    26.02.2015 10:39
    lek
    Pa upravo zato je to dobar narodni lek. Nasmrdiš se tako da niko neće da ti priđe blizu i time smanjiš rizik od zaraze.
  • 25.02.2015 22:29
    kazu
    lekari kada jatagan namazete cenom belog luka, jatagan stalno stoji ustapljen a svaka zena ne moze da mu odoli da uziva u njemu, Bice vam jako zahvalna ako je tako obradujete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.