Da li ste alergični na kanabis?

Naučnici su otkrili da je kanabis alergen.
Naučnici su otkrili da je kanabis alergen.

Prema najnovijoj studiji objavljenoj u Analima alergije, astme i imunologije smatra se da kanabis, kao i druge biljke koje u sebi imaju polen, može da izazove alergijske reakcije, prenosi Indipendent.

Istraživanje je vodio doktor Tad Okampo i on je zaključio da iako su ranije bile retke, alergijske reakcije na kanabis sada postaju sve učestalije.

Okampo je rekao da upotreba marihuane dovodi do simptoma alergije uključujući i visoku temperaturu, konjuktivitis, astmu pa čak i anafilaksu.

"Trenutno nema detaljnih podataka o alergiji ove vrste i zato je potrebno još dosta istraživanja kako bi se definitivno utvrdili trajni alergeni i pojasnile mogućnosti lečenja pacijenata koji su alergični na kanabis", izjavio je doktor Tad.
  • 05.03.2015 21:12
    Sada ce dilerova klijentela poceti da prica o tome kako nisu slinavi, nikad se ne pozdravljaju "alergijskim pozdravom" itd..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.