Da li treba da legnemo gladni ako želimo da smršamo?

Otići u krevet na prazan stomak je savet koji često slušamo.
Otići u krevet na prazan stomak je savet koji često slušamo.

Međutim, jedan australijski nutricionista govori o ovoj navici i načinu da izgubimo suvišne kilograme i otkriva da li je uopšte dobro da gladni prespavamo noć.

Dok mi spavamo, naš organizam obnavlja ćelije, vari hranu i obavlja brojne druge aktivnosti nužne za normalno funkcionisanje. Međutim, unošenje zdravih kalorija može da pomogne organizmu da se bolje odmori, lakše sagori i sve hranljive materije postavi u naše mišiće. Sa druge strane, otkriva doktor Tim Robards, prazne i loše kalorije samo će se taložiti u našem organizmu, u nemogućstvu da se normalno svare, zbog čega ćemo i mati i težak san, i višak kilograma.

Kako savetuje ovaj nutricionista, trebalo bi da konzumiramo jaja, određeno nemasno meso, voće poput kajsija, avokada ili banana, kao i mleko i jogurt.

On dodaje da je u svakom slučaju dobro da ne jedemo neposredno pre odlaska na počinak, već nekoliko sati pre spavanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.