Napitak od cvekle čisti jetru i bubrege

Ruska tradicionalna medicina smatra napitak od cvekle najboljim nemedicinskim lekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period.

Ruska tradicionalna medicina smatra napitak od cvekle najboljim nemedicinskim lekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period.

Ruska tradicionalna medicina smatra napitak od cvekle najboljim nemedicinskim lekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period.

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje napitka od cvekle sprečava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih "otpada", otklanja opstipaciju i druge probleme sa crevima.

Zahvaljujući prisustvu antocijana, koji daje tamno crvenu boju soku od cvekle, a utiče i na obnavljanje krvi, ova blagotvorna biljka deluje i antikancerozno. Cvekla izuzetno povoljno deluje slučaju demineralizacije kostiju i zuba. Jod iz cvekle čini je dragocenom u borbi protiv arterioskleroze i usporavanja procesa starenja.

Osnov višestruke lekovitosti ove biljke čine ipak betanin i betain koji čine da cvekla podstiče razmenu materija, reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, održava krvne sudove, podstiče rad jetre. Osim toga, koristi se za regulisanje krvnog pritiska (naročito niskog) i povoljno utiče na živce i rad mozga, leči malokrvnost, naročito kod dece i mlađih osoba, a pospešuje rad želuca, creva i zuči. Lekoviti napitak od cvekle

Sastojci:

staklena tegla od 3 litra (još bolji je glineni sud, ako imate)
700 gr cvekle (otprilike 3 sveže cvekle srednje veličine)
2 kašike brašna
200 gr šećera
100 gr suvog grožđa

Priprema:

Svežu opranu cveklu isecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom prokuvanom vodom i promešajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da napitak "diše") i ostavite na toplom mestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno mešajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte penu. Nakon 7 dana smesu procedite kroz gazu i dobićete napitak od cvekle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Napitak čuvajte u frižideru.

Kada popijete sav napitak na tome se završava prvi tretman čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Zatim ponovo napravite pauzu od 3 meseca i tretman ponovite treći put.

Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista. Prilikom čišćenja mogu da krenu pesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj napitak od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

Postoje i kontraindikacije: Napitak nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija lekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.

  • mle

    04.06.2015 15:27
    Imal nesto sto moze koristiti I za bolesne bubrege.Sve sto je dobro za bubrege ne smeju koristiti oni koji imaju problem sa istima.Znaci sve je za zdrave a sta je sa bolesnim ljudima.
  • 03.06.2015 22:02
    Priroda je priroda.
    Ni jedan farmaceutski proizvod ne može tako efikasno da pomaže i leči kao priroda. Hvala Bogu što postoji zemlja u svetu gde se uvažava tradicionalna medicina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.