FOTO: Bebi glava odvojena od tela u udesu, lekari je spasli

Australijski hirurzi pričvrstili su glavu bebe koja se odvojila od vrata prilikom saobraćajne nesreće.

Australijski hirurzi pričvrstili su glavu bebe koja se odvojila od vrata prilikom saobraćajne nesreće.

Šesnaestomesečni Džekson Tejlor bio je u kolima s majkom i sestrom kada su se pri brzini od preko 100 km/h sudarili s drugim vozilom. Silina udara je bila tolika da su se bebi slomila dva vratna pršljena, kao i ključna kost, što je dovelo do odvajanja lobanje od vrata.

Hirurg Džef Eskin i njegov tim spojili su Džeksonove pršljenove tokom šestočasovne operacije. Prvo su dva pršljena pričvrstili pomoću parčeta žice, a zatim su uzeli komadić njegovog rebra da bi ih spojili.

"Mnogo dece ne bi ni preživelo takvu povredu, a i da prežive možda nikada više ne bi mogla da se pomere, niti da dišu", rekao je dr Eskin, istakavši da je reč o najtežoj povredi koju je ikada video.

Mali Džekson će u naredna dva meseca morati da nosi konstrukciju koja treba da pomogne da kosti srastu, ali lekari kažu da će posle toga moći normalno da živi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.