Kako da sprečite pad imuniteta?

Ukoliko želite da uvek budete zdravi, trebalo bi što pre da promenite životne navike.
Svaki dan radite na jačanju svog imuniteta i retko kad ćete biti bolesni.
 
Jedite zdravo
 
Ishranu bazirajte na belančevinama, svežem voću i povrću i žitaricama. 
 
Uzimajte vitamine
 
Nažalost, ma koliko pazili na ishranu, iz hrane ne možemo da izvučemo sve vitamine i minerale. Zato ne bi bilo loše da manjak vitamina nadoknadite suplementima u kapsulama ili prahu.
 
Spavajte dovoljno
 
Svake noći spavajte minimum sedam sati. Ako "napunite baterije", vaš organizam će se lakše boriti sa bakterijama i virusima.
 
Nema nervoze
 
Stres ubija imunitet, zbog toga se trudite da se ne nervirate, ili da "bes" iz sebe izbacite. Idite na trčanje, ples, plivanje...
 
U zdravom telu...
 
Važno je i da vežbate bar ti puta nedeljno. To ne znači da morate da idete na aerobik ili u teretanu, već možete i kod kuće odvojiti sat vremena i odraditi vežbe koje će razbuditi vaše telo.
 
Higijena je ključ svega
 
Često perite ruke, kao i prostor u kojem boravite kako biste sprečili razvoj bakterija i prenošenje istih u vaš organizam.
  • Realista

    15.11.2016 08:10
    Spavajte 7 sati. Oplakah.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.