Srce svinje preživelo u majmunu 51 dan

Izgledi da se ljudima presađuju organi životinja povećali su se nakon izjave južnokorejskih naučnika da su uspešno presadili srce svinje u majmuna.
Istraživači na Nacionalnom institutu životinjskih nauka rekli su da je srce prethodno bilo genetski modifikovano kako bi se smanjio rizik odbacivanja organa. Ono je bilo funkcionalno i 51 dan nakon presađivanja i time je oboren prethodni rekord od 43 dana. 
 
Majmun je takođe dobio i rožnjaču iz oka svinje. 
 
Nacionalni institut životinjskih nauka takođe planira da započne rad sa bioinženjerskom firmom kako bi majmunima presadili tkivo pankreasa od svinja i na taj način pronašli nove načine lečenja dijabetesa. 
 
Srce svinje je najsličnije ljudskom i ranije je takođe bilo presađivano u druge životinje. Jedno je u telu babuna bilo zdravo i funkcionalno skoro tri godine.
  • Superstar

    18.11.2016 15:06
    Nije to ništa, koliko samo ima ljudi kod nas koji ceo život prožive sa mozgom od majmuna. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.