Kako da brinete o zdravlju "na norveški način"?

Podaci o sve većem broju ljudi koji pate od srčanih problema, gojaznosti, ali i mentalnih poremećaja trebalo bi da nas navedu da se zapitamo koliko zapravo vodimo računa o zdravlju - koliko se bavimo sanacijom, a koliko prevencijom bolesti?
Navedeni zdravstveni problemi samo su neki od najčešćih uzroka smrtnosti u svetu, ali i u Srbiji je statistika sve gora. Srčana i neurološka oboljenja sve su češća, a godinama je i ogroman broj obolelih od malignih tumora, koji se ne otkriju nužno na vreme. Mnogi su počeli da se osvešćuju i razmišljaju o načinima na koje mogu da spreče mnoga oboljenja jer je istina u činjenici da nisu sve bolesti genetski nasledne - mnoge dolaze zbog načina života.
 
Unazad 15 i više godina, studije na vodećim univerzitetima pokazuju rastući broj benefita koje esencijalne masne kiseline imaju na zdravlje. Naročito dobro se pokazuju omega-3 masne kiseline iz ribe, čijom je redovnom upotrebom u bilo kom uzrastu s sigurnošću zdravlje mnogo bolje.
 
Ovo su samo neki od benefita omega-3 masnih kiselina:
 
1. Jačanje imunog sistema
 
Do pre nekoliko godina se samo pretpostavljalo da je konzumiranje omega-3 masnih kiselina povoljno po jačanje i gradnju antitela. Međutim, naučnim metodama su u kontrolisanim uslovima potvrđene teze o važnosti unošenja ovih masnih kiselina kroz duži period, a najmanje od četiri do pet sedmica. Čak je studijama potvrđeno i da se unošenjem omega-3 masnih kiselina tokom trudnoće deluje na jačanje imunog sistema bebe.
 
2. Snižavanje nivoa holesterola
 
Veliki broj istraživanja je pokazao da omega-3 masne kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola (LDL), kao i ukupnog holesterola, regulišu metabolizam lipoproteina, povoljno utiču na krvni pritisak i aritmiju. Bitno je naglasiti da će omega-3 masne kiseline imati ovaj efekat ukoliko se konzumiraju redovno i u odgovarajućim dozama, što su potvrdili i naučnici. Naime, periodičnom konzumacijom omega-3 masnih kiselina efekat neće biti očekivani, te je bitno da se dobro obezbedite i redovno konzumirate ove esencijalne kiseline, te posmatrate kako će zaista blagotvorno uticati na nivo holesterola.
 
3. Benefiti po stanje kože, kose, noktiju...
 
Omega-3 masne kiseline igraju i ulogu u prevenciji i usporavanju starenja jer utiču na blokiranje štetnih UVA i UVB zraka. Takođe sprečavaju i umanjuju upale na koži, a koje su često odgovorne za manjak kolagena. Ove esencijalne kiseline hrane ćelije koje čine ploču nokta, što dalje sprečava "listanje" noktiju i pojavu drugih oboljenja nokta. Takođe, omega-3 masne kiseline dovode do veće produkcije prirodnog ulja, što sprečava sušenje vlasi i pojavu peruti.
 
4. Bolje fizičko stanje i performans
 
Omega-3 masne kiseline imaju i povoljan, dokazan uticaj na prevenciju osteoporoze, kontrolu telesne težine, poboljšanje snage i performansa kod atleta i drugih, a ublažavaju i simptome menopauze. S obzirom na to da riba, koja je bogata omega-3 masnim kiselinama, nije najčešća i najbolje dostupna hrana na našoj trpezi, rešenje nudi kompanija "Norway House" sa svojim originalnim norveškim proizvodima.
 
Zašto baš Norway House?
 
Skandinavija je poznata po ribi, ali i stanovništvu koje je odličnog zdravlja. Norveški premium omega-3 proizvodi su nastali u cilju dobijanja najčistijih višenamenskih omega-3 proizvoda koje može da koristi cela porodica, a u proizvodnji su korišćene najčistije sirovine dobijene od plave ribe i artičkog divljeg bakalara.
 
Sirovo riblje ulje je preradom oslobođeno svih štetnih supstanci i zagađivača, a svi omega-3 proizvodi su proizvedeni u skladu sa HACCP (Hazard analysis and critical control points) i GMP (Good Manufacturing Practice) standardima za norveško tržište, te su u originalnom norveškom pakovanju distribuirani na srpskom tržištu.
 
U ponudi Norway House nalaze se proizvodi za celu porodicu, kao i za decu i žene, a naročito za trudnice.
 
Norveške omega-3 premium kapsule za žene koje distribuira "Norway House" utiču pozitivno na zdravlje, endokrini sistem i imunitet. Sadrže folnu kiselinu, ulje žutog noćurka i veoma delotvornu namirnicu - kakao, a pokazale su se odličnim u ublažavanju menstrualnih simptoma i menopauze.
 
Norveške omega-3 bombone za decu sadrže esencijalne masne kiseline, kao i vitamine D i E. Obogaćene su prijatnim i osvežavajućim ukusom voća, koji se oslobađa žvakanjem mekih kapsula. Dnevna doza je jedna omega-3 bombonica uz obrok, dva puta na dan.
 
Norveško omega-3 ulje sa ukusom limuna od artičkog divljeg bakalara sadrži i vitamine A, D i E, koji su ključni u očuvanju zdravlja, a kako je potvrđeno poslednjih godina, vitamin D deluje i antikancerogeno. S obzirom na to da majčino mleko ne sadrži dovoljne količine vitamina D, on se bebama daje kroz suplement koji je neophodan za apsorpciju kalcijuma i fosfora.
 
Visokokoncentrovane i dokazano efikasne u očuvanju imuniteta i nervnog sistema su premium omega-3 kapsule. Namenjene su svima, a uzimaju se jedna kapsula dnevno uz obrok. Naročito će biti značajne aktivnim ljudima, uzimajući u obzir činjenicu da povećavaju ukupne fizičke i psihičke performanse kod sportista.
 
Više o celokupnoj ponudi premium omega-3 proizvoda pogledajte na zvaničnom sajtu Norway House OVDE.
 
Takođe, norveške visokokvalitetne premium omega-3 proizvode, čiji je ekskluzivni uvoznik i distributer "Norway House d.o.o.", možete pronaći u potpuno opremljenim OMEGA-3 NORWAY Shop-ovima u Pariskom magazinu, u centru Novog Sada i na Vračaru u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.