Na šta može da ukaže darkfild metoda analize kapi krvi?

Ovo je vreme kada smo preplavljeni ponudom raznih dijagnostičkih metoda, metoda prevencije i lečenja bolesti, pa često ne znamo kome da se obratimo.
Darkfild metoda koristi profesionalni darkfild mikroskop za procenu zdravlja, prevenciju bolesti, ali i praćenje toka bolesti i lečenja, ako već postoji neko oboljenje. 
 
"To je vizuelna metoda koja  svakome može da predoči u kakvom zdravstvenom stanju se nalazi. Zahvaljujući velikim uveličavanjima koja pruža profesionalni darkfild mikroskop i mogućnosti da se slika prenese sa mikroskopa na monitor računara, svako može da posmatra šta se dešava u njegovom organizmu", kaže doktorka Jaroslava Hovan Somborac.
 
Krv je jedino tečno tkivo koje dopire do svake ćelije našeg organizma. Ona vrši razmenu gasova (donosi kiseonik, a odnosi ugljen dioksid), donosi hranljive materije u sve ćelije našeg tela i odnosi produkte metabolizma, kao i otrovne materije koje smo uneli hranom, vodom ili udahnuli, a koje izbacujemo putem bubrega, creva, kože i na druge načine.
 
Pored unosa štetnih materija iz spoljašnje sredine, one mogu da se stvaraju i u našem organizmu, ako smo izloženi pojačanom fizičkom ili psihičkom stresu. Naime, u stresnim situacijama pokreće se čitav niz hormonskih, hemijskih reakcija koje utiču na pojačano stvaranje štetnih slobodnih radikala koji su vrlo agresivni, napaduje sve ćelije i oštećuju one koje su najosetljivije.
 
Kako kaže naša sagovornica, krv je ogledalo zdravlja. Najpre se ošetećenja vide na crvenim krvnim zrncima (eritrocitima), a posle stradaju i ostale ćelije u našem telu. Dolazi do njihovog bržeg starenja i propadanja, slabljenja imuniteta i tada postajemo podložni razvoju raznih bolesti, pre svih hroničnih nezaraznih bolesti, koje danas čine 80% svih oboljenja. To su na prvom mestu bolesti srca i krvnih sudova, tumori, reumatizam, ali i hronične bolesti organa za varenje, disanje i razne psihičke tegobe, od nervoze, nervne napetosti do depresije.
 
"Krv prva reaguje na prisustvo štetnih materija, a zahvaljujući darkfild mikroskopu, mi možemo da vidimo te promene. One se primećuju čak nekoliko nedelja, meseci, pa i godina pre pojave bilo kakvih simproma bolesti. Darkfild metodom mi posmatramo i analiziramo kapljicu krvi koja je zaštićena od sušenja, odnosno od spoljašnje sredine i, zahvaljujući tome, ponaša se isto kao u našim krvnim sudovima. Ako ste zdravi, tj ako se osećate dobro i vaša krv izgleda dobro. Međutim, dešava se da i kada se vi osećate dobro, pomoću darkfild mikroskopije možemo da primetimo da je došlo do poremećaja unutrašnje ravnoteže u vašem organizmu, jer se to odražava na izgled krvi. A sve te promene možemo da vidimo na monitoru", navodi dr Hovan Somborac. 
 
Što se lošije osećamo, naša krv takođe izgleda lošije. 
 
"Zahvaljujući darkfild mikroskopu, mi najčešće vidimo i moguće uzroke poremećaja zdravlja, pa dajemo odgovarajuće savete koji se odnose na ishranu, unos vode i kvalitetne dodatke ishrani, koji su važni i jako delotvorni da se stanje popravi. Nakon više od 15.000 analiza, mogu da kažem da imamo izuzetno dobre rezultate kako u prevenciji, tako i u pomoći kod lečenja bolesti", kaže naša sagovornica.
 
 
Navodi da primećuje sve više i više uzroka i posledica narušavanja unutrašnje ravnoteže organizma, odnosno zdravlja. 
 
Anemije
 
"Jako često se viđa nedostatak vitamina B12, folne kiseline i gvožđa. Oni dovode do pojave raznih vrsta anemija. Znate da je posledica niskog gvožđa i hemoglobina nedostatak kiseonika. Nedostatak kiseonika izaziva nedostatak energije u organizmu, pad imuniteta, osećaj umora i sklonost raznim bolestima. 
 
Uz pomoć kvalitetnih preparata CaliVite international kao što su IronPlus - helatno gvožđe sa dodatkom vitamina C koji pomaže njegovu maksimalnu apsorpciju, kvalitetnih vitamina B koje sadrži StressManagment B complex, ali i multivitamini sa mineralima namenjeni svakoj krvnoj grupi kao što su Vital A, B, AB i O, New Life, Full Spectrum, Senior Formula možemo prevenirati, ali i znatmo pomoći u tretmanu anemija". 
 
Stres
 
"Uz pomoć darkfild mikroskopa može da se vidi koliki je uticaj stresa na naš organizam, što se standardnim dijagnostičkim procedurama za sada ne radi. Svako od nas je izložen raznim stresovima, ali ne reagujemo svi na isti način. Međutim svi trpimo od posledica stresa: neko razvije alergije, neko visok holesterol, visok pritisak, neko ima pojačane bolove i reumu, a neko tumorske bolesti.
 
Rhodiolin i Organic Noni su se pokazali najdelotvorniji u regulaciji stresne reakcije svakog od nas i na taj način predupređujemo najrazličitije posledice stresa".
 
Zapaljenske reakcije
 
"Jako često uočavamo početne stadijume zapaljenskih reakcija organizma, još dok standardne metode na to nisu ukazale. Možemo videti tzv. gustu krv, koja jako usporava cirkulaciju i predstavlja rizik od začepljenja krvnih sudova, srčanog ili moždanog udara. U ovim slučajevima korisne su Omega 3 concentrate i CoQ10 kapsule, žvakaće tablete ili Lozenges, koje se stavljaju pod jezik". 
 
Tumorske bolesti
 
"Možemo da uočimo i rizik od razvoja tumorskih bolesti i, naravno, u takvim slučajevima predlažemo obaveznu dijagnostiku koja će precizirati da li se radi samo o riziku ili je potrebno lečenje. Organic Noni i Gravital Juice su izuzetno delotvorni u prevenciji, ali i kao pomoć u lečenju tumorskih bolesti". 
 
Nedostatak minerala
 
"Jako često viđamo nedostatak cinka, kalcijuma, magnezijuma, odnosno oligolelemenata. CaliVita international ima minerale u helatnom obliku, što je jedini oblik koji naše telo može uspešno da apsorbuje. Očigledni su i znaci povišenih triglicerida i holesterola. Cholestone, Soya lecithin i Omega 3 concentrate su tu jako efikasni".
 
Informacije o svim proizvodima CaliVite international možete pronaći OVDE.
 
Celu emisiju "Zdravi sat" Radija 021 o darkfild metodi možete poslušati i na ovom mestu.
 

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.