VIDEO: Orgazam tokom porođaja

Iako mnogima deluje neverovatno, izgleda da postoji porođaj koji je ujedno i seksualno iskustvo, i stručnjaci kažu da je, biološki gledano, moguće doživeti orgazam tokom porođaja.
Iako mnogima deluje neverovatno, izgleda da postoji porođaj koji je ujedno i seksualno iskustvo, i stručnjaci kažu da je, biološki gledano, moguće doživeti orgazam tokom porođaja.

Radi se o takozvanom orgazmičkom porođaju, i na osnovu istraživanja koje je sprovela doktorka Beverli Vipl, ali i mnogih drugih studija, mnoge žene zaista mogu da dožive seksualni vrhunac tokom rađanja bebe.

Veruje se da orgazam tokom porođaja uzrokuje pritisak bebine glave na majčin hipogastrični i karlični nervni sistem. Stručnjaci objašnjavaju da ovi nervi imaju važnu ulogu pri postizanju vaginalnog i materičnog orgazma.

"Dete tokom porođaja stimuliše delove ženinog reproduktivnog sistema, važne za postizanje seksualnog uzbuđenja. Takođe, prirodan porođaj podstiče slične fizičke reakcije kao i sam seks, poput sve dubljeg i bržeg disanja", kaže dr. Kristijane Nortup.

Da bi doživele orgazam za vreme porođaja, žene treba pre svega da savladaju sopstvene strahove i bude otvorene za ovu ideju. Stručnjaci su ustanovili da prijatna iskustva sa porođajem uglavnom imaju žene koje su imale podršku partnera pri porođaju, i koje su inače imale dobar seksualni život i bile dobro informisane o samom činu donošenja bebe na svet.

  • zena,mama

    06.03.2011 18:49
    Ova doktorka sto je sprovela anketu je totalno ..;ona ili nikada nije dozivela orgazam ili nikada nije radjala ili je ...
  • ceca

    01.03.2011 21:35
    Bilo bi lepo kada bi bilo istinito.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.