Povećanje penisa može biti opasno

Lekari upozoravaju muškarce sa sindromom "malog penisa" na opasnosti raznih tehnika povećavanja organa.
Lekari upozoravaju muškarce sa sindromom "malog penisa" na opasnosti raznih tehnika povećavanja organa.

Stručnjaci upozoravaju da postoje muškarci sa "sindromom malog penisa", koji najčešće imaju polni organ prosečne veličine, ali veruju da nije dovoljno veliki.

Iako su dimenzije njihovih genitalija potpuno normalne, pripadnici jačeg pola koji su ubeđeni da to nije dovoljno, često posežu na najrazličitijim sredstvima za uvećavanje.

Stručnjaci upozoravaju muškarce koji su opsednuti svojom "veličinom" da razmisle dva puta pre nego što ulože novac u razne pilule, pumpe i operacije koje će ih na kraju najverovatnije razočarati, ili čak povrediti.

Eksperti kažu da su magazini i internet sajtovi prepuni reklama za povećavanje penisa, zbog čega su muškarci sve nesigurniji u sebe po tom pitanju. Ne pomažu im ni porno filmovi u kojima su glumci uvek ekstremno "obdareni" i često misle da treba da se takmiče sa njima.

"Često izjednačavamo muškost i snagu sa veličinom penisa. Ali to, naravno, nema nikakve veze jedno sa drugim", kaže kalifornijski profesor, urolog Ajra Šarlip. Upozorava da mnogi muškarci koji žele veći penis, pokušavaju to da postignu hirurškom intervencijom ali na kraju budu nezadovoljni. Ovakve operacije su, prema rečima stručnjaka, efikasne samo kada su u pitanju urođeni defekti ili povreda.

Svaka vrsta estetskog uvećavanja penisa smatra se rizičnom i izuzetno kontraverznom, a lekari kažu da razne kreme, tegove i vakume koji nisu odobreni treba izbegavati, odnosno ne treba isprobavati bilo kakve nehirurške metode uvećavanja, jer mogu da nanesu više štete nego koristi.

Inače, razna istraživanja pokazala su da je prosečan penis između 7.6 i 10.2 centimetra, i odnosno 12.7 i 17.8 cm kada je u erekciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.