Još jedna kompanija prekinula testiranje vakcine protiv kovida

Američki proizvođač lekova "Ilaj Lili end kompani" saopštio je da je prekinuo klinička ispitivanja terapije protiv Covida-19 koja sponzoriše vlada.
Još jedna kompanija prekinula testiranje vakcine protiv kovida
Foto: Pixabay
Kako su prenele agencije, razlog je pitanje njene bezbednosti.
 
"Ilaj Lili end kompani" nije komentarisao koje će biti implikacije prekida kliničkih ispitivanja.
 
Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da će se prijaviti za dobijanje hitne dozvole za upotrebu terapije antitelima, leka LY-CoV555, za pacijente sa umerenim do srednje ozbiljnim oblikom Covida-19, na osnovu podataka prikupljenih u drugom kliničkom ispitivanju.
 
"Ilaj Lili end kompani" je proizvođač lekova protiv Covida-19 koji sadrže antitela, sličnih onima koje je uzimao američki predsednik Donald Tramp.
 
Tramp je u videu koji je prošle nedelje objavio na društvenim mrežama terapiju antitelima koja proizvodi "Ilaj Lili end kompani", zajedno s terapijom kompanije "Regeneron", predstavio kao lek protiv kovida.
 
Objava "Ilaj Lili end kompani" je usledila dan nakon što je kompanija "Džonson i Džonson" saopštila da je prinuđena da privremeno obustavi ispitivanje svoje eksperimentalne vakcine protiv virusa korona, nakon što se jedan dobrovoljac razboleo.
 
Kompanija je saopštila da još uvek ne zna da li je ta osoba primila pravu vakcinu ili placebo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.