Kovid prekinuo vakcinacije protiv malih boginja i dečije paralize, milioni dece ugroženi

Iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO) upućeno je upozorenje da je zbog pandemije korona virusa zaustavljena kampanja vakcinisanja protiv polio virusa i morbila, zbog čega su milioni najmlađih izloženi riziku od oboljevanja od ovih potencijalno smrtonosnih bolesti.
Kovid prekinuo vakcinacije protiv malih boginja i dečije paralize, milioni dece ugroženi
Foto: Pixabay
SZO i UNICEF su uputili apel da se hitno obezbede sredstva u visini od 655 miliona dolara neophodna da se sprovede kampanja za suzbijanje epidemija i zaraznih bolesti i na taj način se premosti "opasan imunološki jaz" između siromašnih i srednje razvijenih zemalja, preneo je Rojters.
 
"Ne smemo da dozvolimo da u bici protiv jedne opasne bolesti, zapostavimo borbu sa drugima", rekla je Henrijeta Fore i istakla da je za vakcinacije protiv polio virusa neophodno 400 miliona dolara, plus 255 miliona za borbu protiv morbila.
 
Prema njenim rečima, od planirane 91 kampanje vakcinacije protiv polio virusa i morbila, obustavljene su 53.
  • Ovo

    07.11.2020 14:45
    Je
    Zlocin nad covecanatvom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.