Minaqua prepuna joda

Ako se ujutro budite umorni i iscrpljeni, imate problem sa pamćenjem i koncentracijom, koža vam je suva, kosa opada, imate slab imunitet, problem sa kilogramima, verovatno vam nedostaje jod.
Jod je neophodan za pravilno funkcionisanje našeg organizma. 
 
Doktor Dejvid Braunstajn, autor knjige "Iodine - why you need it, why you can’t live without it" ("Jod - zašto vam je potreban, zašto ne možemo živeti bez njega"), kaže da jod utiče na sva cistična tkiva, a to su štitasta žlezda, dojka i prostata. 
 
Osim toga, svakodnevni unos joda nam je važan jer jod: pomaže u prevenciji raka štitaste žlezde i dojki, jača imunitet, prirodni je antibiotik, deluje kao antivirusno i antiseptičko sredstvo, podstiče rast, smiruje nervni sistem i oslobađa od napetosti, održava zdravlje kose, kože, noktiju, pomaže u lečenju upale pluća...
 
Ljudsko telo ne može da stvori jod, on se mora svakodnevno unositi hranom i vodom. Preporučeni dnevni unos joda za odraslog čoveka iznosi 0,15 mg, dok su potrebe dece i trudnica veće. 
 
Važnost joda i njegovog nedostatka u hrani dokazuje i to da su mnoge zemlje propisale veštačko jodiranje soli. S obzirom na to da sve manje jedemo slano i koristimo razne vrste soli (himalajska i dr.) nedostatak joda u ishrani je evidentan. 
 
Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i Minakva mineralnoj vodi. 
 
Minerali se najbolje apsorbuju kroz tečnost tj. vodu, a mineralna voda Minaqua sadrži upravo takav, prirodno rastvoren jod. Jedina je voda na ovim prostorima sa ovakvim mineralnim sastavom. 
 
Jedan litar mineralne vode Minaqua sadrži 0.86 mg joda.
 
Sa samo dve čaše mineralne vode Minaqua podmirite svoje dnevne potrebe.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).