Astrazeneka najavila novi lek protiv kovida

Eksperimentalni lek kompanije Astrazeneka, koktel antitela protiv korona virusa, uspešno sprečava teške forme infekcije i smrtni ishod kod hospitalizovanih pacijenata.
Astrazeneka najavila novi lek protiv kovida
Foto: Pixabay
To su pokazali rezultati studije u završnoj fazi, saopšteno je danas iz ove britanske kompanije.
 
Lek nazvan AZD7442, smanjuje rizik od razvijanja teških formi infekcije i smrtnog ishoda kod 50 odsto pacijenata sa simptomima kovida19 na sedam dana ili kraće, prenosi Rojters.
 
"Rana intervencija antitelima može značajno da umanji progresiju teških formi bolesti, uz kontinuiranu zaštitu dužu od šest meseci", potvrdio je Mene Pangalos, izvršni potpredsednik za biofarmaceutiku, istraživanja i razvoj u kompaniji Astrazeneka i dodao da će kompanija pružiti na uvid nadležnim instuitucijama sve podatke.
 
Astrazeneka takođe razvija koktel lekova za terapiju obolelih koji nemaju dovoljno jak imunološki odgovor, a vakcinisani su protiv korona virusa, a prošle nedelje je podnela zahtev za hitnu upotrebu američkom regulatornom telu za hranu i lekove.
  • Djuri

    11.10.2021 12:10
    Nista vise neverujem
    Dok svet javno zdravlje nestavi pod drzavna preduzeca,i civilnu kontrolu,kao i nezavisnu reviziju.Dosadasnja resavanja epidemije su dodatno obogatila pojedince i interesne grupe,vakcine nigde nisu resile epidemiju,ali smo ucenjeni i opljackani.I tek cemo biti ocigledno ako ovako nastavi.Zatvaranja,ucene jedva efektivnim eksperimentalnim vakcinacijama cak i prelezanih,zatvaranja privrede,poremecaji cena i snabdevanja,spekulacije i bogacenja.Mozete da kazete da sam ravnozemljas i sta ja znam ali budale necemo biti jos dugo.Juce epidemiolog prakticno priznala u emisiji RTS da vakcine nisu efikasne,pod ali ovo ali ono.Ej moli ljude da negube poverenje,kako je nije sramota,izaci ce promrzli i gladni na prolece,nije pandemija bolest samo,nego pljacka i rat protiv siromasnih i srednje klase,porodica,mladih,starih,svih.Strasno.
  • dejan

    11.10.2021 11:58
    svaka čast... kada bi se ovom brzinom rešavali i drugi problemi, poput siromaštva, gladi, ekonomske nejednakosti i sličnih tema, svet bi bio mnogo bolje mesto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.