Jedna od najsloženijih operacija izvedena u Leskovcu

Na odeljenju Urologije leskovačke Opšte bolnice hirurg Milan Petrović je, uz asistenciju Slavoljuba Mladenovića, uradio jednu od najsloženijih operacija pacijentu koji je došao iz Poljske.
Jedna od najsloženijih operacija izvedena u Leskovcu
Foto: Pixabay

Pacijentu je odstranio bešiku sa tumorom i napravio novu bešiku koristeći debelo crevo.

"Kod ovakvih vrsta tumora jedini pravi lek je ono što smo mi uradili. Drugi način je izvlačenje stoma, odnosno kesa, ali pacijent to nije želeo", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

On je istakao da te operacije rade već desetak godina, zahvaljujući akademiku Hadži Đokiću koji u svetu ima najveću broj takvih hirurških zahvata.
 
U ovom slučaju je interesantno da se radi o sedamdesetpetogodišnjem pacijentu iz Poljske Jereneušu Rogavu, koji je u martu operisan u svojoj zemlji. Urađena mu je laserska operacija bešike, ali se tumor ponovo pojavio, pa su mu lekari preporučili postavljanje kesa, na šta nije pristao.
 
Tokom posete prijatelju Ljubiši Dičiću u Nišu došlo je do komplikacija, a Dičiću su prijatelji, koji su lekari, preporučili doktora Petrovića.
 
Dobro se osećam, prošlo je dve nedelje od operacije i danas napuštam bolnicu kao zdrav čovek, rekao je Rogav.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).