Japan razvija vakcinu koja će doživotno štititi od korona virusa

Japanski naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu "iz snova" koja pruža doživotnu zaštitu od korona virusa, piše dnevnik "Japan Times".
Japan razvija vakcinu koja će doživotno štititi od korona virusa
Foto: 021.rs
U Japanu već neko vreme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od koronavirusa, piše tokijski dnevnik.
U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskoreni koronavirus.
Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije koronavirusa.
 
Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspešan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle inokulacije u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu.
 
Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.