Odobrava se vakcina protiv kovida za bebe u SAD

Savetnici za vakcinaciju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti danas su jednoglasno odlučili da odobre Fajzerove i Modernine vakcine protiv kovida za bebe starije od šest meseci.
Odobrava se vakcina protiv kovida za bebe u SAD
Foto: Pixabay

Da bi bebe počele da se vakcinišu, neophodno je da odluku potpiše direktorka CDC Rošel Valenski, što se očekuje tokom naredne sedmice.

Doktor Metju Dalej je pre glasanja rekao da su nevakcinsana deca starija od pet godina u deset puta većem riziku da umru od posledica kovida nego deca koja su primila bar jednu dozu vakcine.

Doktorka Veronika Meknili je kazala da je bila šokirana u kojoj meri je kovid pogađao decu i navela da je u protekle dve i po godine u Sjedinjenim Državama koronavirusom zaraženo dva miliona dece, 20.000 je bilo hospitalizovano, a preminulo ih je više od 200.
 
Istakla je da je posebno brine to što su roditelji uglavnom nedovoljno svesni kakve sve dugoročne posledice kod dece može da ostavi kovid.
 
Zaključeno je da je neophodna komunikacija sa roditeljima kako bi im se objasnilo u kojoj meri je vakcinacija protiv kovida važna da se zaštite životi dece.
 
Vakcinu će moći da primi oko 17 miliona dece stare od šest meseci do pet godina.
  • Zoran

    19.06.2022 09:01
    Na roditeljima je odluka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.