Francuska vlada pozvala na vakcinaciju protiv korone

Francuska vlada zatražila je danas od građana da prime dodatne doze vakcine protiv korona virusa uoči novogodišnjih praznika i naložila nošenje maske u javnom prevozu.
Francuska vlada pozvala na vakcinaciju protiv korone
Foto: Pixabay (ilustracija)

Pošto u Francuskoj ponovo vlada epidemija korona virusa, kao i u susednim zemljama, vlasti smatraju da je potrebna dodatna doza pošto je zabeležena i epidemija gripa.

Francusko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od početka oktobra 2,8 miliona ljudi primilo vakcinu protiv korona virusa, što je manje nego u susednim zemljama.
Što se tiče gripa, u apotekama je prodato 9,9 miliona vakcina, što je pad od pet odsto u odnosu na 2021.
 
Ministarstvo je podsetilo na preventivne mere, kao što su često pranje ruku, provetravanje prostorija i nošenje maske u zatvorenom, posebno u javnom prevozu.
 
Nošenje maske je preporučeno ali ne i obavezno.
 
Francuski predsednik Emanuel Makron u četvrtak se pojavio sa maskom u javnosti rekavši da nije loše da se građani vrate "staroj navici" nošenja maske.
 
U Francuskoj je od početka epidemije od korona virusa umrlo više od 158.000 ljudi, a u svetu više od 6,6 miliona ljudi.
  • Boban

    09.12.2022 23:39
    Ludilu nema kraja
    Mrš!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.