Za medicinske udžbenike: Izvađena neeksplodirana granata iz tela vojnika tokom operacije

U Kijevu je u izuzetno teškim uslovima iz tela ukrajinskog vojnika izvađena neeksplodirana granata, potvrdili su visoki zvaničnici u Kijevu.
Za medicinske udžbenike: Izvađena neeksplodirana granata iz tela vojnika tokom operacije
Foto: Pixabay
Hirurzi su uklonili eksplozivnu napravu tačno ispod srca povređenog vojnika, a dva vojnika su se pobrinula da operacija bude izvedena bezbedno, rekla je Hana Malijar, zamenica ministra odbrane Ukrajine. Ona je objavila i fotografiju na kojoj se vidi rendgenski snimak granate u telu vojnika.
"Vojni lekari su izvršili operaciju uklanjanja neeksplodirane VOG granate iz tela vojnika", napisala je ona u objavi na Fejsbuku.
Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, rekao je da je tim sapera neutralisao municiju i opisao proceduru kao jednu od onih "koja će ući u medicinske udžbenike".
 
Operacija je izvedena bez upotrebe elektrokoagulacije - uobičajene metode za kontrolu krvarenja tokom operacije - jer je granata mogla da detonira u bilo kom trenutku, rekao je Maliar.
 
Jedna slika prikazuje hirurga koji drži eksploziv nakon operacije. U međuvremenu, vojnik je upućen na dalju rehabilitaciju i oporavak.
 
Geraščenko je rano u četvrtak na Telegramu napisao da je neeksplodirani deo granate izvađen ispod srca.
 
"Granata nije eksplodirala, ali je ostala eksplozivna", rekao je on.
  • Dragan

    13.01.2023 09:35
    Ah
    Omali i mi.Sećate se onog (radnik DBa) Maryinoviću početklm devedesetih kaf je VMA utvrdio da je sebi čovek ubacio ašu rektum,a u KC Srbije u Beogradu utvrdili da mu je albanac ubacio flašu u rektum.O tlme se pričalo godknu dana.
  • Baba

    13.01.2023 09:12
    Bravo
    Svaka cast lekarima, a pacijentu zelim uspesan oporavak!
  • Tanja

    13.01.2023 09:02
    Zapadna propaganda nece biti prevazidjena nikada. Braca Grim su ipak pisala za decu, a ovo je valjda namenjeno odraslim ljudima?????????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.