U zavodima za javno zdravlje ubuduće savetovanje o ishrani uz uput izabranog lekara

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) odobrio je da se i u zavodima za javno zdravlje osiguranicima na osnovu uputa izabranog lekara, ubuduće pruža usluga savetovanja u vezi sa ishranom.
U zavodima za javno zdravlje ubuduće savetovanje o ishrani uz uput izabranog lekara
Foto: Pixabay
To će biti moguće u slučajevima kada ishrana predstavlja jedan od faktora rizika pojave bolesti srca, krvnih sudova, dijabetesa, malignih i drugih oboljenja, saopšteno je danas iz RFZO.
Kako je navedeno, pravilna ishrana jedan je od bitnih činilaca koji utiču na očuvanje zdravlja.
Zbog toga je važno da osiguranici imaju mogućnost da o trošku RFZO-a o ovoj temi dobiju preporuke stručnjaka iz zavoda za javno zdravlje.
  • Konačno

    17.03.2023 17:08
    Nešto pametno
    Naravno da je potrebno. Koliko ima samo slučajeva da o pravilnoj ushrani pričaju po zanimanju arhitekte, sve pišući knjige i prodajući po frizerskim salonima, pa razni Ivanovići, adventisti, zastupbici Hrono ishrane, jogiji i slični
  • Zla...

    17.03.2023 16:31
    Teorija
    "Prosipanje" mudrosti o ishrani je je vec postalo degutantno.
    Kad počnu da ti ređaju Omege, Vit.D, losose, ćureće belo meso, bobičasto voće, kojekakve čia i ostale semenke..... dođe ti ili da plačeš ili da se najedeš pa bar da umreš sit i zadovoljan.
    Ti stručnjaci kao da žive na Marsu, i onda padnu s' njega i dele savete penzionerima u Srbiji.
  • Zdravo

    17.03.2023 12:19
    Osnovno pitanje je: da li uopšte postoji zdrava hrana, bilo koja, jer sve je maksimalno zagađeno i puno ubitačne hemije.
    I ono što se deklariše kao organska zdrava hrana i višestruko je skuplje od "obične", nije raslo na Marsu, nego u istoj toj zemlji, izloženo istim zagađenjima vazduha, zalivano istom tom kišom, i..... Tu je kraj priče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.