Direktorka Kovid bolnice: Gotovo da nema pacijenata u Batajnici

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da ta bolnica ima 930 mesta, a da u poslednja dva meseca broj pacijenata nije prešao 35.
Direktorka Kovid bolnice: Gotovo da nema pacijenata u Batajnici
Foto: 021.rs (ilustracija)

"Ova zgrada je nova, prostrana, opremljena, praktična. Ima parking sa 700 mesta i ne znam koliko će još ovde držati kovid-bolnicu, u kojoj leži u proseku 30 ljudi dnevno", rekla je Adžić Vukičević za list Nova.

Prema njenim rečima, bolnica bi mogla da bude ispražnjena za pet do sedam dana ukoliko ne bi bilo novih prijema svakog dana, neki pacijenti bi bili otpušteni kući, a drugi prebačeni u druge klinike.
Dodala je da je predlog Ministarstva zdravlja da se izvrši prenamena u bolnicu za palijativnu negu najpametnije i najbolje rešenje za taj prostor, jer je Srbija jedina zemlja u okruženju koja nema takvu bolnicu, naglašavajući da je zgrada velika i da se može iskoristiti za više različitih namena.
 
"Ako ne bolnicu, onda, nadležni, otvorite vrtić, starački dom ili studentski, učinite bilo šta, samo iskoristite ovoliki prostor da ne zvrji prazan", kazala je Adžić Vukičević.
 
Ona je dodala i da u toj bolnici trenutno radi blizu 100 zaposlenih, od kojih su mnogi sada na odmoru koji nisu iskoristili iz 2021. i 2022. godine, kada je u toj bolnici na dnevnom nivou bilo i do 1.000 obolelih od kovida.
  • Medicinska sestra

    04.04.2023 10:13
    Nas treba da zanima kakva je situacija sa koronom na južnoj strani hemisfere, kako je u Australiji tako će biti i kod nas.
  • Dragan

    03.04.2023 13:48
    Da li?
    Zar specijalno sagrađena i organizovana bolnica za tu bolest da se u potpunosti rasformira? Nije li logičnije da deo bolnice ostane za kovid?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.