U Srbiji ove godine 12 osoba promenilo pol

Od početka godine u Srbiji 12 osoba je hirurškim putem promenilo pol o trošku zdravstvenog osiguranja, a još 10 čeka na operaciju.
U Srbiji ove godine 12 osoba promenilo pol
Foto: Pixabay
U Srbiji trenutno nije moguće administrativno zavesti promenu pola samo na osnovu izjašnjenja, poput Belgije, Španije, Irske, Luksemburga i Danske, već je za to neophodna operacija, navode Novosti.
Profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Miroslav Đorđević, koji je hirurg u oblasti promene pola, rekao je za taj list da u Srbiji sam proces promene pola do operacije traje od dve godine do dve i po.
Objasnio je da evaluacija pacijenata sa psihijatrima traje između godinu i dve, a da potom pacijent počinje hormonsku terapiju.
  • Žarko

    13.09.2023 16:58
    Nemoguće
    Pol ne može da se promeni! Niko to nikada nije uspeo, niti će. Uzimanje veštačkih hormona neće nikome promeniti pol. Operacije su samo estetske prirode, kozmetičke. Odstraniti polni organ I zameniti ga veštačkim, kolikogod da izgleda kao pravi, nije promena pola. Niko ne može da promeniti hromozome, skelet, mišićnu masu, gustinu kostiju...
    Pol se formira pri začeću i ostaje doklegod postoji i jedna jedina ćelija datog organizma.
  • A

    13.09.2023 07:07
    "Koliko je to promila 0.0001?"
    A sta bi ti, ne razumem, da 50% ljudi menja pol?
  • 313z

    13.09.2023 06:26
    Nije za ponos
    Mizeran broj, ali je zato broj preletača kolosalan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.