Preventivni pregledi u nedelju u domovima zdravlja u Beogradu, sledeće nedelje u ostalim gradovima

Preventivni pregledi za žene i muškarce biće organizovni u svim domovima zdravlja u Beogradu u nedelju, 8. oktobra od 8 do 14 sati.
Preventivni pregledi u nedelju u domovima zdravlja u Beogradu, sledeće nedelje u ostalim gradovima
Foto: Pixabay

Pregledi se sledeće nedelje organizuju u svim ostalim domovima zdravlja u Srbiji, najavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Žene starije od 40 godina mogu da u najbližem domu zdravlja obave ultrazvučni pregled dojki, a muškarci stariji od 49 godina PSA test koji služi za ranu dijagnostiku raka prostate.

"Povod za ovu akciju nije samo to što je oktobar mesec borbe protiv raka dojke, nego i stavljanje akcenta države na prevenciju", rekla je Radojević Škodrić.
 
Oceila je da je "posle dugogodišnjeg ulaganja u novu opremu, nove bolnice, u inovativne lekove i inovativne dijagnostičke metode, lekove za retke bolesti, stečen nivo zdravstvene zaštite koji omogućava da se ozbiljno posvetimo prevenciji".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.