Potvrđen još jedan slučaj malih boginja

Potvrđen je još jedan slučaj malih boginja u Srbiji i tako se broj obolelih povećao na 17.
Potvrđen još jedan slučaj malih boginja
Foto: Pixabay
Obolelo je jednogodišnje dete koje je nevakcinisano i koje je bilo u Rumuniji, prenosi RTS.
 
U Beogradu, gde je i prijavljena epidemija, oboleleo je 14 osoba, a tri u Vojvodini.
Stručnjaci pozivaju roditelje da vakcinišu decu.
 
Zamenik direktora Instituta za majku i dete u Beogradu Vladislav Vukomanović rekao je da su u protekla dva meseca imali tri bolesnika koja su pregledana u njihovoj pedijatrijskoj prijemnoj ambulanti.
Deca su uzrasta dve, šest i 15 godina.
 
"Jedno je imalo upalu pluća, lečeno je na Infektivnoj klinici, a dvoje su vraćeni kući, preduzete su odgovarajuće mere da se zbrine sam bolesnik, ali i njegova okolina", naveo je Vukomanović.
 
"Savetujem im da vakcinišu svoju decu redovno, da svakako pribegavaju onim opštim merama neširenja zaraznih bolesti, pranje ruku, izbegavanje velike gustine smeštaja itd. To je ono osnovno što će u izvesnoj meri sprečiti širenje ovih infekcija", poručio je dr Vukomanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.