Presađivanje stidnih dlačica hit u Koreji

Nasuprot estetskom idealu zapadnog sveta, prema kojem je maljavost uglavnom nepoželjna, Korejankama je izuzetno stalo da im stidna zona bude kosmata. One ne žale ni novac za operaciju presađivanja kose sa glave u ovu regiju.
Nasuprot estetskom idealu zapadnog sveta, prema kojem je maljavost uglavnom nepoželjna, Korejankama je izuzetno stalo da im stidna zona bude kosmata. One ne žale ni novac za operaciju presađivanja kose sa glave u ovu regiju.

Uprkos velikom međunarodnom skandalu sa otrovnim silikonima i opštoj ekonomskoj krizi, estetske operacije doživljavaju pravi bum u čitavom svetu. Prema studiji sprovedenoj u Francuskoj, tokom prošle godine ova branša je zabeležila povećanje prometa od oko 10 odsto, odnosno prihod od 3,2 do 3,8 milijardi evra, dok se u ovoj godini očekuje još veći rast, od čak 12 odsto. Oko 20 miliona žena u svetu već ima ugrađene silikone u grudima, a potražnja za njima, inekcijama botoksa, laserskim uklanjanjem malja i sličnim zahvatima i dalje raste.

Najtraženiji su, međutim, na azijskom i latinoameričkom tržištu, gde među stanovništvom koje se tek relativno skoro domoglo blagostanja, predstavljaju veoma poželjan statusni simbol. A pošto se ideali lepote na različtim meridijanima razlikuju, drugačije su i usluge koje se od estetskih hirurga traže.

Dok je u Evropi i SAD i dalje najpopularniji zahvat povećanje grudi, u Koreji je trenutno najveći hit već spomenuta operacija transplantacije stidnih dlačica, dok se u Brazilu najviše traži ugrađivanje silikonskih implantata u zadnjicu, prenosi portal "Žena".

U Kini najtraženiju operaciju predstavlja sužavanje i produžavanje nosa, u Japanu ubrizgavanje hijalurona u grudi i povećavanje debljine penisa, a u celoj Aziji korekcija oblika kapaka kojom se vizuelno povećavaju oči. U Iranu je glavni hit estetske hirurgije korekcija nosa, a u Libanu zahvati koji daju nov izgled lica kod muškaraca i hirurško obnavljanje himena kod žena.

  • 12.02.2012 17:04
    Svako želi onpo što nema. Kako je čovek/ žena proklet/a.
  • pawlle

    07.02.2012 13:54
    koliko se placa , imam dlaka za izvoz
  • aa

    06.02.2012 09:30
    Debili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.