Šećer otrovan koliko i cigarete

Najnovija istraživanja su pokazala da preterano unošenje šećera može da bude otrovno za organizam baš kao i konzumiranje alkohola i cigareta.
Najnovija istraživanja su pokazala da preterano unošenje šećera može da bude otrovno za organizam baš kao i konzumiranje alkohola i cigareta.

Stručnjaci upozoravaju da su slatka hrana i pića odgovorna za mnoge bolesti, uključujući gojaznost, bolesti, srca, rak i probleme sa jetrom.

"Malo nije problem, ali mnogo ubija polako", navodi se u časopisu "Nature". Američki stručnjaci upozoravaju da šećer, pored toga što podiže nivo masti u organizmu, takođe i menja metabolizam tela, podiže krvni pritisak, remeti ravnotežu hormona i šteti jetri.

U studiji se takođe navodi da se potrošnja šećera utrostručila u poslednjih pedeset godina i da sada ima više gojaznih nego neuhranjenih ljudi.

  • Marfi

    13.02.2012 11:23
    Nije to uopste bla, bla, samo kada bi sve ostalo sto jedemo i disemo bilo zdravo kao sto nije. Sve sto je dobro ili je nezdravo ili nemoralno ili goji! sto bi rekao cuveni Marfi
  • SSSS

    06.02.2012 07:10
    ahaa...
    Da,da samo vi tesite pusace i alkoholicare da je bolje da to rade nego da jedu secer! Kakve gluposti...
  • Ime mi je...

    04.02.2012 16:52
    Cena
    Zato naša država misli na nas. Podići će cenu šećera veoma uskoro i manje ćemo konzumirati. Pa onda recite da država ne brine o našem zdravlju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.