VIDEO: Četvorogodišnjeg sina naterali da trči go na -13 stepeni

Snimak koji prikazuje kineskog dečaka koga su roditelji naterali da skoro go trči kroz sneg po žestokom minusu izazvao je burne reakcije i debate na internetu.
Snimak koji prikazuje kineskog dečaka koga su roditelji naterali da skoro go trči kroz sneg po žestokom minusu izazvao je burne reakcije i debate na internetu.

Otac dečaka je svog sina pokušao da nauči da bude snažan i zdrav, a snimak je izazvao raspravu o "kineskom" vaspitanju "čvrstom rukom", koji je opisala Amerikanka kineskog porekla Ejmi Čua u knjizi "Ratnički poklič majke-tigrice".

Na snimku, koji je snimio i na internet postavio otac, dečak, u donjem vešu i patikama, trči po snegu i uplakano moli oca da ga uzme u ruke. Oba roditelja su ga povremeno podsticala da legne u sneg što on napokon i čini, nakon što ga je majka naterala.

Snimak su pogledale desetine hiljada ljudi, a neke od rekcija bile su prilično burne.

Otac dečaka je dobio ime "Tata- orao", što je aluzija na Čuovu, koja je takođe izazvala kontroverze kada je objavila knjigu o vaspitanju dece "švrstom rukom".

Kineski reporteri koji su uspeli da intervjuišu oca saznali su da je snimak napravljen tokom porodičnog odmora u Njujorku, u vreme kineske Nove godine, i da je temperatura bila 13 stepeni ispod nule, prenosi AFP. On je tom prilikom rekao da se trudi da ojača svog sina koji je rođen dva meseca pre vremena i ima nekoliko zdravstvenih problema.

Kineska politika jednog deteta stvorila je generaciju jedinaca koji su često okarakterisani kao razmaženi, ali istovremeno, deca bivaju pritisnuta da na uštrb slobodnog vremena uče što više kako bi bolje prošli na kineskom tržištu rada gde vlada oštra kompeticija.

 

  • comi

    13.02.2012 18:16
    idioti od roditelja
  • mama

    11.02.2012 10:56
    ccc
    što se roditelji debili nisu skinuli da trče goli po snegu, odmah im treba oduzeti dete
  • Dejana

    09.02.2012 12:24
    ---
    Jadno dete..Sto se on ne skine go na hladnoci,pa nek se celici do mile volje,a ne dete koje ne zna ni sta ga je snaslo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.