Injekcija protiv gojenja

Naučnici su otkrili vakcinu protiv debljine koja uklanja 10 odsto telesne mase.
Naučnici su otkrili vakcinu protiv debljine koja uklanja 10 odsto telesne mase.

Nakon jedne injekcije, pokusni miševi su za četiri dana izgubili 10 odsto telesne mase, a hranjeni su visokokaloričnom hranom bogatom mastima. Ipak, naučnici upozoravaju da još nije vreme da se zapostavi dijeta, jer ovim istraživanjima predstoji bar sedam do deset godina pre nego što vakcina postane komercijalno dostupna.

Koliko je, za sada, poznato, ova vakcina tera imunološki sistem na proizvodnju antitela koja sprečavaju rad hormona somatostatina. Ovaj hormon proizvodi se u mozgu i sistemu za varenje i odgovoran je za gojenje jer ometa rad drugih relevantnih hormona i usporava metabolizam.

Naučnici koji rade na ovom istraživanju posebno su naglasili da kod miševa nisu zabeležene nikakve promene u nivou drugih vitalnih hormona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.