Na porođaj s psom

Osoblje bolnice Sent Mičel u Bristolu dozvolilo je jednoj trudnici da na porođaj uvede svog labradora Barnija, jer je tvrdila da je njegovo prisustvo smiruje.
Osoblje bolnice Sent Mičel u Bristolu dozvolilo je jednoj trudnici da na porođaj uvede svog labradora Barnija, jer je tvrdila da je njegovo prisustvo smiruje.

Menadžment bolnice je objasnio medijima da je životinji dozvoljen ulaz jer ima sertifikat za terapeutskog psa.

Kao terapeutski pas, labrador Barni redovno posećuje pacijente bolnice Sent Mičel, a jedna žena je zahtevala da pas prisustvuje njenom porođaju.

Osoblje bolnice joj je izašlo u susret, tako da je Barni zaista gledao porođaj koji je trajao dva sata, prenosi "Dejli mejl".

Ipak, medicinske sestre i lekari se nisu jednoglasno složili sa takvom odlukom. Kako je neimenovani izvor otkrio za tabloid "San", neki od njih su zabrinuti da će ubuduće sve trudnice voditi svoje ljubimce na porođaj.

"Niko od ljudi koji rade u bolnici se ne seća da se ranije dogodilo nešto slično. Napravljen je presedan, tako da se lekari plaše da će svi pacijenti tražiti isto", rekao je izvor.

Menadžment bolnice ističe da su detaljne kontrole izvršene pre ulaska psa u objekat, kao i da je nakon njegovog odlaska prostor temeljno očišćen.

"Terapeutski psi kao što je Barni prošli su kroz zdravstvene testove i testove ponašanja, a pacijenti od njihovog umirujućeg prisustva mogu samo da imaju koristi", izjavila je babica Sara Vindfild.

  • horor

    31.01.2013 12:17
    @Anon. - Barni ? ? ? ? ?
    mislim da je malo bezobziran i bolestan tvoj komentar
    cemu to?
  • Novonasađen

    31.01.2013 11:13
    Kažu poznavaoci,da ranu,koju poliže pas,odmah zaraste!
  • 25.01.2013 18:13
    Baš htedoh reći, da roditeljima dozvoljavaju ulaz...........:-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.