Ženama važnije da budu vitke od ljubavi

Ideal zdrave prehrane i vitke figure većina žena vidi kao temelj sreće i na drugim poljima u životu, pa bi one radije bile mršave nego imale zdrav odnos s partnerom.
Ideal zdrave prehrane i vitke figure većina žena vidi kao temelj sreće i na drugim poljima u životu, pa bi one radije bile mršave nego imale zdrav odnos s partnerom.

Više od 61 odsto žena smatra kako je važnije imati zdravo telo nego zdrav odnos s partnerom, pokazalo je istraživanje američke kompanije "Abe's Market" koje se temelji na analizi životnih izbora žena, posebno onih koji se tiču njihovog zdravlja. Vrednost dobrog zdravlja i lepog tela nameće se kao ideal modernih žena, koje ih vide kao preduslov uspeha u drugim područjima života, piše Dejli Mejl.

Tako bi 71 odsto žena više volelo da se njihova deca zdravo hrane nego da imaju dobre ocene u školi, a posebno ih brine rastući problem gojaznosti i bolesti povezanih s njom. Više od 80 odsto njih smatra kako je važnije imati vitku figuru i oblikovano telo nego odlične komade dizajnerske odeće u ormaru.

"Svedoci smo trenda zdrave prehrane i shvatanja važnosti dobrog zdravlja, koje postaje važnije nego emocionalni ili finansijski aspekt života", zaključila je koordinatorka istraživanja Dženifer Grejson.

Dodaje kako sve više žena smatra da je ljubavna sreća prolazna stvar, dok je dobro zdravlje trajna vrednost bez koje je nemoguće ostvariti dobre ljubavne odnose.

"Danas se više nego ikad dobro zdravlje povezuje sa zdravom prehranom", naglasila je Grejson.

  • Dejan

    09.06.2013 11:47
    Ljubav?
    Šta je drugo "ljubav" nego bolest izazvana divljanjem hormona? Trezven čovek će uvek izabrati prave stvari, zaista bitne za kvalitetan život (zdravlje i materijalnu sigurnost).
    Ženi i muškarcu su potrebni međusobno razumevanje i poštovanje da bi im veza trajala malo duže od trajanja seksualne privlačnosti.
    "Mali" problem današnjeg društva je što se vitkost (čitaj: mršavost) žena smatra ultimativnim obeležjem zdravlja, a zanemaruje se činjenica da je svaka osoba priča za sebe i da će mnoge žene uporno nastojanje da dostignu "idealnu" liniju dovesti do frustracije i gubitka zdravlja.
  • Fitch

    07.06.2013 11:16
    iju
    Kleveću i lažu!
  • Vlada

    06.06.2013 14:08
    J. Ducic
    Par citati Jovan Ducica o zeni:
    -Žena često lako daje, ali se lako ne zaljubljuje.

    -Žena uvek mora da ima nekog koga će mučiti, bilo muža bilo ljubavnika.

    -Muškarac ima detinjstvo, mladost i starost, a žena do kraja ostane dete i, kao dete, sve smatra igračkom.

    Ako je i od mene, dosta je!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.