Otkriven supermed

Naučnici su otkrili supermed koji ima neverovatna svojstva kada su u pitanju rane i infekcije.

Naučnici su otkrili supermed koji ima neverovatna svojstva kada su u pitanju rane i infekcije.

Ovaj med testiran je na bebama, majkama, bolesnim od raka i starijim ljudima. Rane i čirevi, uključujući i infekcije MRSA, izlečene su u roku od nekoliko dana, dok je broj žena koje su patile od infekcija nakon carskog reza prepolovljen. Njime su lečene rane vojnika iz Avganistana i korišćen je u terapiji akni kao i u prevenciji kože od raka.

Med se, zbog svojih lekovitih svojstava, koristio vekovima iako su doktori uvek prednost davali penicilinu i antibioticima. Međutim, supermed, pakovan u kesicama od po 10g može da ubije bakterije, parazite i gljivične infekcije ali i da poboljša zarastanje rana.

Supermed biće još neko vreme na ispitivanjima nakon čega ga očekuje distribucija širom sveta.

  • 12.08.2013 12:22
    E taj med do nas nece nikad stici, 100%. Ima nesto opasno da nas izvaraju!
  • 12.08.2013 10:20
    http://en.wikipedia.org/wiki/Honey#In_medicine
  • LimanacNS

    12.08.2013 09:01
    Rupa na saksiji
    Ovo nije ništa novo, pošto se tzv. medicinski med koristo za rane još u I svetskom ratu. Prodaje ga i jedna firma iz Slovenije. Samo na žalost nije baš čudotvoran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.