Posle šloga ne oseća tugu

Od kada je doživeo moždani udar, Britanac Malkolm Majat više ne može da oseti tugu, niti da bude depresivan.
Od kada je doživeo moždani udar, Britanac Malkolm Majat više ne može da oseti tugu, niti da bude depresivan.

Prema pisanju londonskog "Telegrafa", lekari su ovom 68-godišnjem kamiondžiji u penziji kazali da je šlog pogodio frontalni deo mozga koji kontroliše emocije, te da može očekivati promene u raspoloženju i ponašanju.

Tokom oporavka u bolnici, u kojoj je proveo 19 nedelja, Malkolm je ustanovio da mu je leva strana tela oduzeta, kao i da ima problema sa kratkoročnim pamćenjem, ali zbog toga nije pao u depresiju.

On tugu jednostavno više ne može da oseti. Kaže da mu zbog toga nije nimalo krivo.

"Nisam nikada depresivan. Tuga mi ionako ne bi bila od naročite pomoći. Definitvno više volim što sam sve vreme srećan. To je prednost, zaista!", naveo je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.