Bila mrtva 42 minute

Vanesa Tanasio, koja je bila proglašena klinički mrtvom, vraćena je u život posle 42 minute zahvaljujući lekarima.
Vanesa Tanasio, koja je bila proglašena klinički mrtvom, vraćena je u život posle 42 minute zahvaljujući lekarima.

Četrdesetjednogodišnja Tanasio je hitno prebačena u bolnicu u Melburnu nakon srčanog udara koji je usledio kao posledica blokirane arterije. Ona je proglašena klinički mrtvom ubrzo posle dolaska u bolnicu.

Medicinska ekipa je upotrebila eksterni kompresor za srce, a kardiolog Voli Ahmar je otvorio arteriju. Kada je krv počela da protiče kroz arteriju, srce je ponovo uspostavilo normalan ritam.

"Više puta sam upotrebio terapiju elektrošokovima i više vrsta lekova da bih je oživeo", objasnio je kardiolog. On je rekao da je u pitanju pravo čudo i da nije verovao da će pacijentkinja biti dobro.

Tanasio je izjavila da nikada nije imala kardiovaskularnih problema.

"Sećam se da sam bila na krevetu, pa na podu, a potom dolaska u bolnicu", izjavila je Tanasio.

Vanesa Tanasio je majka dvoje dece - jedanaestogodišnje devojčice i devetogodišnjeg dečaka.

"Za nekog ko je proglašen mrtvim pre nešto više od sat vremena osećam se izuzetno dobro. To je nadrealno", rekla je ona i dodala da jedva čeka da se vrati kući.

  • 20.08.2013 09:07
    @JessicaNS
    Cuda su moguca ako cudima nazivamo veoma retke fenomene koji se dogadjaju u veoma retkim okolnostima... Cuda kao "natprirodno", se ipak nedogadjaju!
  • Vlada

    20.08.2013 07:39
    ...
    Ona se vratila iz mrtvih, a mi ovde samo mislimo da zivimo.
  • JessicaNS

    19.08.2013 17:42
    Čuda su moguća :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.