Većina Evropljana se retko kad bavi sportom

Većina Evropljana nikad ili retko se bave sportom ili nekom telesnom aktivnošću, a sever Evrope je u tom smislu mnogo aktivniji od juga, pokazuju rezultati Evrobarometra o sportu i telesnim aktivnostima.

Većina Evropljana nikad ili retko se bave sportom ili nekom telesnom aktivnošću, a sever Evrope je u tom smislu mnogo aktivniji od juga, pokazuju rezultati Evrobarometra o sportu i telesnim aktivnostima.

Čak 59 odsto Evropljana nikada se ili retko bavi sportom, a 41 odsto ih to radi jednom nedeljno.

Velike su razlike između severa i juga kontinenta. U Švedskoj je 70 odsto anketiranih izjavilo da se bavi sportom ili nekom fizičkom aktivnošću najmanje jednom nedeljno, u Danskoj 68 odsto, a u Finskoj 66 odsto. S druge strane, 78 odsto Bugara to nikada ne radi, sledi Malta (75 odsto), Portugal (64 odsto), Rumunija i Italija (60 odsto).

Kao glavni razlog za bavljenje sportom ili nekom fizičkom aktivnošću Evropljani navode poboljšanje zdravlja.

Nedostatak vremena najčešći je razlog koji se navodi kao prepreka za bavljenje tim aktivnostima, a nakon toga sledi nedostatak motivacije ili interesa.

Istraživanje je sprovedeno između 23. novembra i 2. decembra 2013. godine, a obuhvaćeno je skoro 28.000 ljudi u 28 zemalja članica EU.

  • Mire

    25.03.2014 10:30
    Довољно вам је ићи бициклом на посао и променићете живот и здравље на боље!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.