Prema legendi, zasluga za njegov nastanak pripisuje se arapskim nomadima. 
	 
	Jedan od njih je sasvim slučajno otkrio sir i osnovnu recepturu njegovog nastanka, piše 
RTS. 
 
															
                                
                                
                                
                                
							
							
	U antičko doba na rimskim pijacama mogli su se naći sirevi različitih ukusa i tvrdoće. Služeni su na trpezama više klase, a veće rimske kuće su čak imale posebnu kuhinju u kojoj se isključivo pravio sir. 
	 
	Pošto su razvili tehniku dimljenja i dodavanja novih aroma sirevima, Rimljani su svoje znanje polako širili imperijom upoznajući i druge narode u osvajanim provincijama sa tehnologijom dobijanja sira. 
							                                
							
                            
                            
                            
                            
                            
	Iako postoje različite vrsta sireva, jedna od najvažnijih stvari koju treba imati u vidu kada se govori o siru u svakodnevnoj ishrani jeste visok sadržaj kalorija. 
	 
	Ali to ne znači da ga treba izbegavati po svaku cenu, jer ima brojna svojstva korisna za zdravlje. Naravno, ako izaberete pravu vrstu sira i konzumirate ga umereno.
                            
                            
								
								
							 
                            OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
                                Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
                            
							
							
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar